Cheerleading alltså...

Så här ligger det till:
För två år sedan började jag med cheerleading. Innan dess hade jag varit gymnast i 11 år. Jag slutade med gymnastiken när jag blev för rädd, det kändes onödigt att gå på träningarna när jag inte vågade göra det vi skulle träna på. Så jag började med dans istället. Men insåg rätt snabbt att jag behöver ett lag för att orka gå på träningarna. Så då började jag med cheerleading. Här har ni mig högst upp till vänster (jag är egentligen mörkhårig).

Ett år senare tog min pojkvän och jag studenten och efter sommaren flyttade vi till Paris. Jag tränade inte en enda gång på ett halvår men sedan gick jag med i ett franskt cheerleadinglag. Här har vi en video på mig och några i andra i Parislaget.

Ett halvår senare återvände vi till Sverige och jag ville egentligen tillbaka till min Göteborgsförening på en gång. Men så sköt jag upp det.
För några veckor sedan fick jag till min stora glädje hoppa in i mitt gamla lag för att följa med och tävla i Finland. Någon i laget hade fått hoppa av och det fanns en tom plats i rutinen som behövde fyllas. Och nu är jag fast i sporten igen. För jag kan bara inte sluta. Det går inte.
Jag har egentligen alltid varit flyer (personen högst upp i ett bygg) men nu när tävlingen var så nära inpå (fick lära mig hela rutinen på fem träningar) fick jag ta andra platser. Det var helt fantastiskt kul att börja med cheerleading igen men jag saknade verkligen att vara topp (ett annat ord för flyer).
Nästa säsong ska laget verkligen kämpa för guld. Jag har länge velat satsa lite mer på sporten men då jag visste att några pyttesmå och sisådär sex år yngre töser skulle få platserna som flyers, valde jag att inte söka till laget (jag är visserligen liten men kan inte jämföra mig med en liten 15-åring).
Men så frågade tränarna om jag ändå ville bygga lite inför dem. Och med tanke på att jag inte hade gjort det på länge (ett till två år beroede på hur man ser det), gick det faktiskt väldigt bra. De sade att jag kunde få bli reservtopp vilket innebär att jag inte kommer att få tävla (om jag inte blir grymt mycket bättre än de ordinarie topparna eller om någon utav dem skadar sig) men att jag får lära mig samma saker som de andra i laget. Så jag tackade ja. Och då har jag också möjlighet att hoppa av, vilket de ordinarie inte får.
På ett sätt är det väldigt synd att bli reserv för att tävla är verkligen det bästa som finns. Jag älskar det så otroligt mycket. Men å andra sidan får jag nu möjlighet att träna upp mig och bli riktigt bra. Och det är ju inte heller helt fel - oavsett om man får visa upp det eller inte.
Så nu är min plan att bli helt jävla grym. Jag ska bli bättre på allt helt enkelt. Och här är mina konkreta mål.
Som flyer:
♥ Bli mer stabil
♥ Lära mig scorpion/spike
♥ Lära mig bow 'n' arrow
♥ Bli mer explosiv (vilket jag aldrig någonsin har varit)
Tumbling (ord för gymnastik):
♥ Lära mig stillastående salto. Jag har alltid velat kunna det men aldrig riktigt lärt mig. One year to go.
♥ Bli starkare och få bättre kondition så att jag slutar vara så rädd. För rädslan beror på att jag inte riktigt litar på mig själv: Jag vet att jag kan men är tvivlar på att jag ska orka.
♥ Få kvickare flickisar. Jag har kunnat göra flickisar sedan jag var nio men ju äldre jag blir, desto långsammare blir dem. Faktum är att ju äldre jag blir, desto långsammare blir all gymnastik. Måste ändra på det...
Hopp
♥ Bli väldigt bra helt enkelt. För i dagsläget är hopp det jag är sämst på.
♥ Lära mig göra en riktigt snygg Toe Touch (här kan ni se en galet bra). Och flera i rad.
Pike

Kommentarer
Postat av: julia.

åh! du kommer få det så fint här alltså:) och vitt är bästa bakgrunden om du frågar mig. jag har tänkt fixa till min blogg lite, typ byta font och greja lite i menyn men jag har inte riktigt hittat någon som jag gillar ännu. vi får se hur det blir:)

2011-06-01 @ 19:37:55
URL: http://julia.blogg.se/
Postat av: sara lantz

ska du va med på RM i helgen asså? :)

2011-06-01 @ 20:17:25
URL: http://saraalantz.devote.se
Postat av: julia.

http://jakandjil.com/blog/?p=5746

2011-06-02 @ 15:05:35
URL: http://julia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0