puder

Idag har jag gått på stan med bästa bästa Julia. Vi strosade runt, fikade, vandrade runt lite till med en fin tös som heter Martina och sedan åkte Julia hem. Och hittade jag något att köpa, trots att det var jag som provade plagg i varenda butik vi besökte.
Finaste, tunna skjortan ifrån Filippa K. På 30% REA!

Sedan använde jag även ett två år gammalt presentkort till att köpa de här pärlörhängena (också på REA faktiskt). (Tack snälla morbror!) Är himla förtjust i dem.
Blev även lite smått himlastormande kär i ett par byxor ifrån Rodebjer så om jag får några pengar över snart så ska de minsann bli mina.

Skor

Robert Clergerie - Hittade dessa på REA i Paris, i fel storlek. Men personalen hade kvar ett par i en annan butik så de beställde hem dem. Fick
dem utav pappa i julklapp.
Modekungen - Årets födelsedagspresent ifrån pojkvännen min. Så fina.
Ash - Köpte dessa i Paris.
Rocket Dog - Mina balskor. Mamma hittade dem och köpte med sig och de passade helt perfekt till min balutstyrsel. Av en slump hade Barbara
som sydde upp mina kläder gjort en tygros som var nästintill identisk med dekorationerna på skorna.
Dr. Martens - Bra att ha tänker jag mig. Gick i många år runt i ett par för stora docs med stålhätta. De här är lite mindre. Och saknar stål i
tårna. Köpta på ASOS.
Vagabond - 90-talsskorna. Så söta, men inte så vita längre (lite smutsigare än på bilden till och med). Bästa Julia har likadana.

Jeffrey Campbell - Blekt rosa, höga som tusan. Need I say more?
Melissa - Barbieskorna! Köpte dem på en semester i Portugal för rätt många år sedan och insåg förra året att de var ifrån Melissa (det där
märket som bara gör skor i plast och samarbetar med Vivienne Westwood).
Friis & Co - Perfekta höstskor.
Nelly - Extrema platåsandaler.
(Jag gillar skor.) Några favoriter?

Gammelrosa och svart

Idag har jag jobbat. Under lunchrasten fick jag ett trevligt SMS ifrån Maja som skulle bjuda på tårta på kvällen. Sådant tackar man ju inte nej till.
Jag såg ut så här..

Detta är alltså byxorna och tröjan som jag köpte i Paris. Känner mig så himla fin i dem. Tröjan har dessutom en urfin detalj i ryggen, titta bara!

Stickad tröja - COS, byxor - The Kooples, skor - Vagabond

Collection 8:5

En film ifrån fotograferingen för Cybtekk. Längtar som en tok efter att bilderna ska bli klara!


Två detaljer som jag tycker mycket om

Kragar. Och just nu i synnerhet sådana där helt felfria, jätteprydliga kragar (fast egentligen är alla kragar fina).



Och Marc Jacobs kragar ifrån vår-/sommarkollektionen 2010 var lite smått genialiska.
Synliga, rejäla dragkedjor i finare plagg


Velfian

Jag grubblar fram och tillbaka på hur jag egentligen ska göra med cheerleadingen. För det är ju kul. Hur kul som helst upptäcker jag varje gång jag faktiskt tränar. Men samtidigt kommer det att bli väldigt jobbigt att behöva åka långt med kollektivtrafiken tre gånger i veckan samtidigt som jag ska sköta studierna, förhoppningsvis kunna extraknäcka lite och dessutom göra annat som att ta't lugnt och kanske starta upp ett jättejätteroligt projekt med finaste Julian. Så i det här ögonblicket tror jag faktiskt att jag kommer att skippa cheerleadingen. Det finns för mycket annat som jag vill hinna med.
Jag har lite svårt att bestämma mig bara.

Dear Santa...

Kära jultomten.
Jag vet att det är lite tidigt men det är så att nu vill jag faktiskt gärna ha den här.
Snart kommer vi att ha en högtid då vi plockar fram ett träd. Tja, det är ju ingen julgran förstås men en midsommarstång och det kanske är tillräckligt för att du ska unna oss ett besök. Så, ja du kan väl dyka upp någon gång runt midsommar och lämna över den här till mig så ska jag se till att du får lite färskpotatis och sill i gengäld.
Eller gröt.

Paris, stilbyte och shopping

Jag är hemma från Paris nu, sedan i fredags eftermiddag. Det var väldigt bra där borta. Mycket arbete, att ta hand om tre barn är verkligen ett heltidsjobb! Det känns så i hela kroppen i alla fall. Och ändå fick jag faktiskt shoppat en del! För ungefär samma summa som lönen min. Men jag kom hem med några vrålsnygga plagg så jag tycker att jag gjorde rätt i att spendera.
Jag har bytt stil dessutom. Mest i huvudet än så länge, garderoben min är fortfarande lite på efterkälken. En gubbe blev förbryllad över hur gammal jag var med tanke på att jag klädde mig så barnsligt och undrade om det var "något lolitaaktigt" jag höll på med. Och det fick hela min stil att kännas väldigt, väldigt fel. Så nu får det bli någonting annat. Och Paris var ett väldigt bra ställe att starta om på nytt.
Ni ska få se plaggen på riktigt någon dag men jag vill visa er direkt, nu på momangen så jag tjuvstartar lite.
Underbaraste höstkappan med blanka guldspännen ifrån Maje. Älskar detaljen i ryggen. Och den är ännu finare i verkligheten, très, très chic. Dags att börja bara spara ihop till en sådan här för den och kappan skulle bli så otroligt fina tillsammans.
Snyggbyxor som sitter perfekt ifrån The Kooples som är en smart, lite konceptuell butik där tanken väl egenligen
är att hippa par ska köpa alla sina kläder. De har både herr- och damplagg i någon slags ung business/lätt rockig
stil och all reklam de gör består utav foton och filmer med supersnygga par.

Sedan köpte jag även ett blivande favoritplagg på COS. Och det bästa av allt var att kassörskan sade att jag såg
ut som Kirsten Dunst. Hur fint!!!?!!!!
Och så det där spraylotionet då. Åh, Chanel Chance Eau Tendre är verkligen världens godaste doft. Skulle väl
bara vara doften av en solvarm tinning som är snäppet godare.

Jamais trop Parisienne...

Imorgon far jag till Paris för att agera mamma under några dagar. Som de flesta av er redan vet, bodde min pojkvän och jag i Paris under drygt åtta månader efter studenten. Där jobbade jag lite hos en svensk-fransk familj som inte ville att barnen skulle glömma bort svenska språket. Tre gånger i veckan åkte jag hem till dem och lekte och pratade med och passade barnen.
För ett tag sedan hörde mamman i familjen av sig och undrade om jag kunde komma till Paris och passa dem under några dagar eftersom hon skulle jobba i Schweiz. Så imorgon far jag.
Jag har gjort i ordning ett superdetaljerat schema där det står vad jag ska göra, nästan timme för timme! Är ändå rädd att jag ska missa något - det är ju trots allt tre livs levande personer jag ska ta hand om! Men det går nog bra hoppas jag. Mamman har försett mig med jättemycket information vilket jag är grymt tacksam för och dessutom kan jag ju alltid fråga pappan vad som gäller om något är oklart.
Det ska bli väldigt roligt att se dem igen, mina tre små Parisbarn.
(Och dessutom tänker jag minsann köpa den här på taxfreen, en spraylotion med samma doft som min bästaparfym.)


cruisin'


Mors dag!

Idag firade vi mors dag. En vecka för sent men väldigt trevligt! Enligt tradition åker vi alltid ut till havet med mamma på mors dag.
Så det gjorde vi även i år.
Så här såg jag ut.
Klänning - Top Shop, Tröja - Asos,
Shorts (de syns inte här men är jättefina och superbra till korta klänningar) - Body Wrappers, Platåsandaler - Nelly
Vi började med lunch. Här har vi min gudomliga hamburgare.
Strandpromenaden.
Mina parentos. De är bäst i världen. Har insett att jag pratar väldigt mycket om dem. Men det är för att de är så bra.
Vi åkte nedcabbat. Jag fick sitta i framsätet och njuta av solen medan far fick tampas med den olidliga blåsten i baksätet. Ni kan ju se själva
hur han löste problemet.

Kanonfin dag!

Balett

Ikväll ska bästa julia och jag gå på Göteborgsoperan och se Svansjön. Så här ser jag ut. Pepp pepp!




Tröja - Vivetta, Kjol - Le Mont St Michel, Skor - Jeffrey Campbell

genius

Jag verkligen älskar varenda lookbook från Wildfox Couture. De är bäst i hela världen på att gestalta den där amerikanska tonårsidyllen som man ser i collegefilmer. Och det här är bara för genialt: Den senaste lookbooken består utav scener ur en fiktiv tonårspocket!

Cheerleading alltså...

Så här ligger det till:
För två år sedan började jag med cheerleading. Innan dess hade jag varit gymnast i 11 år. Jag slutade med gymnastiken när jag blev för rädd, det kändes onödigt att gå på träningarna när jag inte vågade göra det vi skulle träna på. Så jag började med dans istället. Men insåg rätt snabbt att jag behöver ett lag för att orka gå på träningarna. Så då började jag med cheerleading. Här har ni mig högst upp till vänster (jag är egentligen mörkhårig).

Ett år senare tog min pojkvän och jag studenten och efter sommaren flyttade vi till Paris. Jag tränade inte en enda gång på ett halvår men sedan gick jag med i ett franskt cheerleadinglag. Här har vi en video på mig och några i andra i Parislaget.

Ett halvår senare återvände vi till Sverige och jag ville egentligen tillbaka till min Göteborgsförening på en gång. Men så sköt jag upp det.
För några veckor sedan fick jag till min stora glädje hoppa in i mitt gamla lag för att följa med och tävla i Finland. Någon i laget hade fått hoppa av och det fanns en tom plats i rutinen som behövde fyllas. Och nu är jag fast i sporten igen. För jag kan bara inte sluta. Det går inte.
Jag har egentligen alltid varit flyer (personen högst upp i ett bygg) men nu när tävlingen var så nära inpå (fick lära mig hela rutinen på fem träningar) fick jag ta andra platser. Det var helt fantastiskt kul att börja med cheerleading igen men jag saknade verkligen att vara topp (ett annat ord för flyer).
Nästa säsong ska laget verkligen kämpa för guld. Jag har länge velat satsa lite mer på sporten men då jag visste att några pyttesmå och sisådär sex år yngre töser skulle få platserna som flyers, valde jag att inte söka till laget (jag är visserligen liten men kan inte jämföra mig med en liten 15-åring).
Men så frågade tränarna om jag ändå ville bygga lite inför dem. Och med tanke på att jag inte hade gjort det på länge (ett till två år beroede på hur man ser det), gick det faktiskt väldigt bra. De sade att jag kunde få bli reservtopp vilket innebär att jag inte kommer att få tävla (om jag inte blir grymt mycket bättre än de ordinarie topparna eller om någon utav dem skadar sig) men att jag får lära mig samma saker som de andra i laget. Så jag tackade ja. Och då har jag också möjlighet att hoppa av, vilket de ordinarie inte får.
På ett sätt är det väldigt synd att bli reserv för att tävla är verkligen det bästa som finns. Jag älskar det så otroligt mycket. Men å andra sidan får jag nu möjlighet att träna upp mig och bli riktigt bra. Och det är ju inte heller helt fel - oavsett om man får visa upp det eller inte.
Så nu är min plan att bli helt jävla grym. Jag ska bli bättre på allt helt enkelt. Och här är mina konkreta mål.
Som flyer:
♥ Bli mer stabil
♥ Lära mig scorpion/spike
♥ Lära mig bow 'n' arrow
♥ Bli mer explosiv (vilket jag aldrig någonsin har varit)
Tumbling (ord för gymnastik):
♥ Lära mig stillastående salto. Jag har alltid velat kunna det men aldrig riktigt lärt mig. One year to go.
♥ Bli starkare och få bättre kondition så att jag slutar vara så rädd. För rädslan beror på att jag inte riktigt litar på mig själv: Jag vet att jag kan men är tvivlar på att jag ska orka.
♥ Få kvickare flickisar. Jag har kunnat göra flickisar sedan jag var nio men ju äldre jag blir, desto långsammare blir dem. Faktum är att ju äldre jag blir, desto långsammare blir all gymnastik. Måste ändra på det...
Hopp
♥ Bli väldigt bra helt enkelt. För i dagsläget är hopp det jag är sämst på.
♥ Lära mig göra en riktigt snygg Toe Touch (här kan ni se en galet bra). Och flera i rad.
Pike

Hej.

Hej mitt namn är Erica och sådan här är jag.

Jag ser ut så här.
Och luktar så här.
Och jag brinner för kläder och skor. Det finns verkligen ingenting bättre. Skulle väl kanske, kanske vara min familj då, som består utav en mamma, en pappa och en pojkvän.
Jag pysslar med en sport som gör att jag ibland får klä mig så här.

Och jag bor tillsammans med min pojkvän i en lägenhet som bland annat ser ut så här.


På somrarna säljer jag glass och korv och popcorn och spunnet socker på Liseberg. Och resten av året läser jag Teknisk Design på Chalmers.

Det finns tusen andra saker som jag vill visa och berätta. Men vi tar dem en annan gång. Tills vidare kan ni alltid kika på min gamla blogg.

RSS 2.0